تفاوت ابزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین
پیشبرد امور و کارهای اقتصادی کسب و کارها به حسابداری وابسته است. حسابداری بنیاد اصلی در هر کسب و کاری به شمار میرود. آگاهی از تفاوت ابزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین در امور حسابداری بسیار مهم و حائز اهمیت است. اما اول از همه باید با کارکرد ابزارهای حسابداری به صورت آفلاین آنلاین آشنا شد و درباره پیشینه امور حسابداری کمی اطلاعات به دست آورد.
انقلاب در سیستم حسابداری با ورود نرمافزارهای حسابداری به صورت آفلاین و آنلاین
در گذشته تمامی امور حسابداری به صورت دستی بوده و حسابداران اطلاعات لازمه را بر روی کاغذ نوشته و بعد در پروندههایی قرار میدادند. با روی کار آمدن کامپیوتر به عرصه حسابداری و با ورود نرمافزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین، روش مدیریت مالی کاملاً تغییر پیدا کرد. با کمک چنین نرمافزارهایی، حسابداران کارهای مرتبط با محاسبه مالیات، فعالیتهای اقتصادی کسب و کارها، حقوق، دستمزد و همچنین کلیه امور مالی یک سازمان را با سرعت بالاتر و بیشتری ثبت و ذخیره میکنند.
نرمافزارهای آنلاین و آفلاین در حسابداری
تکنولوژی در تمام حوزهها ورود کرده و به سبک فعالیتهای بشر ساختاری جدید داده است. مثلاً با روی کار آمدن نرمافزارهای حسابداری رسیدگی به کارهای مالی را برای حسابداران راحتتر و دقیقتر کردهاند. هر یک از نرمافزارهای آنلاین و آفلاین ویژگیهای خاص خود را دارند که تمامی کسب و کارها را جهت حرکت از سیستم کاغذی به سمت سیستم دیجیتالی هدایت میکنند. البته بسیار خوب است که از تفاوت ابزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین آگاهی داشت و با دانستن این تفاوتها ابزار مورد نیاز خود را انتخاب نمود.
نرمافزارهای حسابداری آفلاین
روی هم رفته نرمافزارهای آفلاین با زبان برنامه نویسی طراحی شده و برای استفاده به نصب روی سیستم عامل احتیاج دارند. این نوع نرمافزارهای حسابداری، نیازی به اتصال اینترنت ندارند. چنین نرمافزارهایی مورد توجه کاربرانی که نمیتوانند به راحتی به اینترنت دسترسی داشته باشند قرار گرفته است.
معایب نرمافزارهای حسابداری آفلاین
در ادامه مبحث تفاوت ابزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین، مهمترین معایب نرمافزارهای حسابداری آفلاین عبارتاند از:
- این نرمافزارها باید به روز رسانی شوند و برای حفظ دادهها، باید به صورت دورهای از اطلاعات پشتیبانی و بک آپ گرفته شود. چنین کاری هم هزینه بر و هم زمانبر بوده است.
- از طرفی، نرمافزار آفلاین روی سیستم کامپیوتری نصب میشود و کلیه کارها و دسترسیها به نشستن پشت سیستم ختم میشود. این کار انعطاف پذیری کمتری دارد و حسابداران باید برای انجام امور مالی در شرکت حضور داشته باشند.
- برای کار با نرمافزارهای آفلاین باید لایسنس نرمافزاری و تجهیزات سختافزاری قدرتمند باشد که ایجاد چنین سیستمی هزینه بسیار هنگفتی دارد.
با تمام این تفاسیر باید از تفاوت ابزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین باخبر بود تا بتوان از بهترین ابزار جهت پیشبرد کسب و کار خود استفاده کرد.
نرمافزارهای حسابداری آنلاین
نرمافزار یا هر برنامه حسابداری که توسط اینترنت در دسترس بوده را نرمافزار حسابداری آنلاین میگویند. حسابداران میتوانند از طریق مرورگرها با سرور خود ارتباط بگیرند. برنامههای آنلاین قابلیت دسترسی از هر نقطه دنیا را دارند ولی اگر طراحان برنامه آن را طوری طراحی کرده باشند که فقط در محل سازمان و توسط شبکه داخلی شرکت میتوان به آن دسترسی داشت، دیگر قابلیت استفاده در خارج از محیط سازمان یا کسب و کار را ندارند. به طور کلی چنین نرمافزارهایی در این موقعیت نیاز به آیپی ثابت دارند.
مزایای کار با نرمافزارهای حسابداری آنلاین
نرمافزارهای حسابداری آنلاین، دیگر مشکلات حسابداری آفلاین را ندارد، اتفاقا برعکس مزایای بسیاری هم برای کاربران خود فراهم کرده که برخی از این مزیتها عبارتاند از:
- دسترسی راحت
- کاهش هزینهها
- آسانی و راحتی در اشتراک گذاری اطلاعات
- به روز رسانی اتوماتیک و خودکار
- امنیت بالا
تفاوت نرمافزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین
از مهمترین تفاوت ابزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین عبارتاند از:
- جهت کار با نرمافزار حسابداری آنلاین تنها باید اشتراک تهیه کرد و URL ارسالی از طرف شرکت یا سازمان را در مرورگر باز کرد. بعد با وارد کردن رمز و نام کاربری به اکانت حسابداری خود وارد شد. برای کار با نرمافزار حسابداری آفلاین باید لایسنس یا CD نرمافزار را تهیه و بعد برای نصب نرمافزار روی سیستم شرکت باید در آن حضور داشت.
- با نرمافزار حسابداری آفلاین شما باید از طریق سیستمی که نرمافزار روی آن نصب شده به اطلاعات مالی دست پیدا کنید ولی در نرمافزارهای آنلاین در هر ساعت از شبانه روز میتوانید از طریق موبایل، تبلت، لپ تاپ و…….. به اطلاعات مالی دسترسی و به آنها رسیدگی کنید.
- نرمافزارهای حسابداری آنلاین اجازه دسترسی همزمان به چند کاربر را از طریق رمز عبور اختصاصی فراهم میکند در حالی که نرمافزارهای حسابداری آفلاین چنین قابلیتی ندارند.
- جهت استفاده از نرمافزارهای آنلاین نیازی به تجهیزات سختافزاری پیچیده نیست و دسترسی توسط مرورگر انجام میشود. در حالی که برنامههای حسابداری آفلاین به تجهیزات سختافزاری قوی و قدرتمندی نیاز دارند.
استفاده از ابزارهای مناسب برای بهبود در امور حسابداری کسب و کار
اگر قصد دارید سیستم حسابداری خود را بهبود بخشید و یا کسب و کار جدیدی را تاسیس کنید، بهتر است از سیستمی کارآمد و یا بهترین نرافزار حسابداری استفاده نمایید. بهترین کار این است که برای رسیدگی کارهای کسب و کار خود، حسابداری متخصص و کارآزمود استخدام نمایید تا به امور مالی سازمان یا کسب و کار شما رونق و نظم بخشد. شما میتوانید امور حسابداری کسب و کار خود را به مجموعههای معتبر و متخصص از جمله مجموعه کیان محاسبان بسپارید تا خیالتان از بابت کارهای حسابداری راحت شود.
سوالات متداول
- مزایای نرمافزارهای حسابداری آفلاین چیست؟
دسترسی راحت، کاهش هزینهها، آسانی و راحتی در اشتراک گذاری اطلاعات، به روز رسانی اتوماتیک و خودکار، امنیت بالا
- تفاوت نرمافزارهای حسابداری آنلاین و آفلاین در چیست؟
نرمافزارهای حسابداری آنلاین با خرید اشتراک و وارد کردن URL ارسالشده در مرورگر قابلاستفاده هستند و امکان دسترسی به اطلاعات مالی از هر دستگاهی را فراهم میکنند. در مقابل، نرمافزارهای حسابداری آفلاین نیاز به نصب حضوری و تجهیزات سختافزاری قوی دارند و تنها از طریق سیستمی که نرمافزار روی آن نصب شده، قابل دسترسی هستند.