حسابداری عمومی چیست؟

حسابداری عمومی به عنوان یکی از زیر شاخه‌های حسابداری ارائه می‌شود. این نوع حسابداری در تجزیه و تحلیل و ارائه اطلاعات مالی یک شرکت یا سازمان به کار می‌رود. حسابداری عمومی برای ارتباط با سایر ذی‌نفعان استفاده شده و از صحت و اعتبار اطلاعات مالی اطمینان پیدا می‌کند. این نوع حسابداری در شرکت‌های تجاری و مالی، سازمان‌های غیرانتفاعی و دولت‌ها استفاده می‌شود.

حسابداری عمومی

حسابداری عمومی

حسابداری عمومی شامل ارائه خدمات حسابرسی، حسابداری و مالیاتی در طبقه بندی‌های مختلف به شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی است.

گستره وظایف این نوع حسابداری گسترده بوده و شامل تهیه صورت‌های مالی، تهیه گزارش‌های مالیاتی و… است؛ اما حسابداری عمومی به ثبت و تهیه فعالیت‌های مالی یک شرکت یا سازمان نمی‌شود، بلکه دارای دستورالعمل‌هایی برای ثبت نمایش این اسناد نیز هست. هدف اصلی حسابداری عمومی ارائه اطلاعات دقیق از وضعیت مالی یک شرکت یا سازمان به صورتی که مخاطبان این اسناد از جمله سهامداران، بانک‌ها و… بتوانند آن را درک و ارزیابی کنند؛ همچنین به تصمیم‌های مدیریتی کمک شایانی می‌کند.

حسابدار عمومی

حسابدار عمومی، کسی است که در حوزه حسابداری و مالیات بوده، توانایی انجام امور مالی برای شرکت یا سازمان و… را دارد.

در حسابداری عمومی، حسابدار به عنوان شخص ثالث وضعیت مالی شرکت یا سازمان را مورد بررسی قرار داده، و در نهایت در اختیار ذی‌نفعان قرار می‌دهد. حسابدار عمومی، وظیفه تهیه گزارش‌های مالی برای شرکت‌ها یا سازمان‌ها و اطمینان از صحت آن ها را بر عهده دارد.

حسابداران عمومی به شرکت‌ها یا سازمان‌ها در تهیه گزارش و بررسی امور مالی، حسابداری، مالیات و بیمه و… کمک می‌کنند.

وظایف حسابدار عمومی

حسابداران عمومی وظایف فراوانی را بر عهده دارند. در اینجا به چند نمونه از آن‌ها می‌پردازیم:

  • تهیه گزارش‌های مالی: حسابداران عمومی هم مانند حسابداران خصوصی به تهیه گزارش‌های مالی می‌پردازند، تا سازمان‌ها و شرکت‌ها و حتی مشتریان خود آمادگی لازم برای مقابله‌ با هزینه‌های متحمله داشته باشند.
  • حسابرسی صورت‌های مالی: حسابداران عمومی همچنین حسابرسی و تایید یا رد اعتبار صورت‌های مالی را نیز انجام می‌دهند.
  • مشاوره‌های مالی: یکی دیگر از وظایف حسابداران عمومی، مشاوره مالی در جهت بهینه‌سازی سیستم‌های مالی و بهبود عملکرد مالی شرکت یا سازمان است.
  • مدیریت گردش وجه نقد: آن‌ها وظیفه مدیریت گردش وجوه نقد را نیز بر عهده دارند. حسابداران عمومی باید بر روی بررسی نقدینگی کسب و کار، ورود و خروج وجه نقد، حساب‌های بانکی و… نظارت داشته باشد.
  • پیگیری: آن‌ها همچنین مسئول پیگیری بدهی‌ها و تسویه حساب‌های طرفین نیز هستند.

عنوان های شغلی حسابداران عمومی

افرادی که در حوزه حسابداری عمومی فعالیت می‌کنند، بر اساس مهارت و تجربه خود در زمینه‌های مختلف قرار می‌گیرند. این عناوین عبارت‌اند از:

  1. حسابدار مالیاتی: افرادی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، و با قوانین مالیاتی به خوبی آشنایی دارند، به عنوان حسابدار مالیاتی شناخته می‌شوند. آن ها وظیفه دارند که اظهار نامه مالیاتی را بر اساس قوانین مالیات تهیه کنند.
  2. حسابرس: حسابرس کسی است که در زمینه ممیز صورت‌های مالی و رفع ایرادات مالی شرکت یا سازمان فعالیت کرده و گزارش تهیه می‌کند.
  3. مشاور مالی: این افراد به شرکت یا سازمان مشاوره مالی نظیر بودجه بندی، بهینه سازی مالی، سرمایه گذاری و… می‌دهند.
  4. مدیر مالی: به حسابداران عمومی گفته می‌شود که به سوی پست‌های مدیریتی رفته، و مدیریت مالی کلان یک شرکت یا ارگانی را بر عهده می‌گیرند.
  5. حسابدار مالی: حسابداران مالی وظیفه تهیه صورت‌های مالی، بررسی داده‌های مالی و ارائه گزارشات به مدیر شرکت را دارند.

حسابداری عمومی

تفاوت حسابداری عمومی و حسابداری خصوصی

حسابداری خصوصی به این صورت است که سازمان یا شرکت برای انجام امور مالی و حسابداری خود یک حسابدار استخدام می‌کند. اطلاعاتی که حسابدار خصوصی ارائه می‌دهد، مبنایی برای تهیه گزارش‌های مالی شرکت است.

به عبارت دیگر حسابدار خصوصی صورت‌های مالی را تهیه کرده و سپس حسابدار عمومی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

استاندارد های حسابداری عمومی

استاندارد‌های حسابداری عمومی مجموعه‌ای از قوانین و دستورالعمل‌هایی است که برای تنظیم و گزارش دهی صورت‌های مالی به حسابرس کاربرد دارند.

استاندارد‌های شامل مواردی چون موضوعات گزارش‌گری مالی، روش‌های ارزیابی ارزش و دارایی‌ها، دوره مالی، خزانه داری، فروش، هزینه‌ها، اصول حسابداری، استفاده از جریان‌های نقدی، مفاهیم مالیاتی و… است.

با به کار گیری استاندارد‌های حسابداری عمومی باعث شده تا اطلاعات مالی شرکت منظم و قابل اعتماد باشد.

حسابداری عمومی در کسب و کار ها

حال می‌خواهیم چند نمونه از کمک‌هایی که حسابداری عمومی به کسب و کار‌ها می‌کند، بگوییم. این کمک‌ها عبارت‌اند از:

  • کسانی که در حوزه حسابدار عمومی فعالیت می‌کنند، به عنوان مشاور برای کاهش هزینه‌ها، مدیریت مالی، افزایش سود آوری و… راه کار‌هایی را به مدیر شرکت یا سازمان پیشنهاد می‌دهد.
  • حسابداران این حوزه با بررسی دقیق صورت‌های مالی به مدیر شرکت یا سازمان اطمینان می‌دهند که از نظر مالیاتی در وضع مناسبی بوده و پرداخت مالیات آن‌ها به طور صحیح اتفاق می‌افتد.
  • حسابداری عمومی به کاهش خطا و اشتباه در صورت‌های مالی کمک کرده؛ همچنین از تخلفات مالیاتی جلوگیری می‌کند.
  • شرکت‌ها باید بر حسب شرایط خود اطلاعات مالی را به ذی‌نفعان گزارش دهند. حسابدار عمومی کمک خواهد کرد تا گزارشات بر اساس قوانین و استاندارد‌های حسابداری تهیه و قابل اعتماد باشد.
  • زمانی‌ که این حسابداران صورت‌های مالی ممیز شده و دقیق را ارائه دهند، باعث افزایش اعتماد و اعتبار شرکت شده و در بلند مدت نیز مزایای فراوانی برای کسب و کار دارد.

حسابداری عمومی

اهمیت حسابداری عمومی

همانطور که گفتیم حسابداری عمومی کاربرد‌های فراوان داشته و دارای اهمیت بسیاری نیز هست، که به رشد کسب و کار‌ها، از کوچیک تا بزرگ کمک شایانی می‌کند. از سمت دیگر هم استفاده از حسابداری عمومی باعث افزایش اعتماد و اعتبار شرکت‌ها و سازمان‌ها در بین هم رده‌ای‌های خود و دیگر شرکت‌ها خواهد شد.

برای اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات حسابداری در تمام زمینه‌ها با مشاوران سایت کیان محاسبان تماس بگیرید.

سوالات متداول

حسابدار عمومی کیست؟

حسابدار عمومی، کسی است که در حوزه حسابداری و مالیات بوده، توانایی انجام امور مالی را برای شرکت یا سازمان و… را دارد.

حسابداری عمومی شامل چه خدماتی است؟

حسابداری عمومی شامل ارائه خدمات حسابرسی، حسابداری و مالیاتی در طبقه بندی‌های مختلف به شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و غیر دولتی است.

تفاوت حسابدار خصوصی با حسابدار عمومی چیست؟

حسابدار خصوصی صورت‌های مالی را تهیه کرده و سپس حسابدار عمومی آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

مجید رضایی
مجید رضایی مدیر سایت